dimecres, 7 de novembre del 2012

Aquest cap de setmana comencen les activitats del Cicle de Llegendes Urbanes "La ciutat a cau d'orella"

L'Espai Jove Kesse i la Biblioteca Pública acolliran propostes de caràcter lúdic, formatiu i experimental

El Cicle de Llegendes Urbanes "La ciutat a cau d'orella" inicia les seves activitats aquest cap de setmana. D'una banda, el divendres 9 de novembre a les 18 h, l’Espai Jove Kesse acollirà un taller de creació de personatges digitals 2D a càrrec de Tziqui Artworks amb la col·laboració del Club de Còmics de Tarragona. Aquest taller d'il·lustració i art digital treballarà per capes seguint tot el procés creatiu inspirat en les històries i llegendes urbanes de la ciutat.

El mateix divendres a partir de les 21 h s'iniciarà des de la Biblioteca Pública el primer dels quatre enigmes nocturns itinerants. Sota el nom de "Sense ficció", els grups de persones que s'animin a seguir la descoberta coneixeran de primera mà els fets i fenòmens urbans que han existit sempre entre la realitat i la ficció a la ciutat de Tarragona.

D'altra banda, el dissabte dia 10 arrencarà el monogràfic de creació de llegendes urbanes titulat "Els secrets de l'oralitat". Serà conduït per Ingrid Ventura, professora de l'Escola de Lletres, qui explicarà les claus per entendre la mecànica de les llegendes urbanes i saber-ne crear de pròpies. Aquest taller tindrà lloc a l'Espai Jove Kesse de 18 a 20 h.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer una inscripció prèvia des del web www.tarragonajove.org.

El Cicle de Llegendes Urbanes "La ciutat a cau d’orella" està organitzat per la conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona i l'Escola de Lletres. Es tracta d'una novetat a la ciutat que s'engloba dins la capitalitat cultural del 2012. Inclou una desena d'actes i activitats gratuïtes que apleguen la història oral de rumors que corren de boca a orella en un seguit de propostes que van des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. S'allargaran fins proper 21 de desembre.
Crèdits
Tarragona.cat
Tarragona JoveBiblioteca Pública de TarragonaEscola de Lletres